Anna Riera


L’afició per la llengua llatina i la cultura de l’antiga Roma, així com les ganes de conèixer en profunditat els orígens de la llengua catalana, van fer decidir l’Anna Riera a estudiar filologia clàssica a la Universitat de Barcelona.

Té el Nivell K de capacitació professional per a la correcció de textos orals i escrits en llengua catalana i parla l’italià.

Des del 1995 fa de correctora i traductora per a diverses editorials de dins i fora de l’estat. És assessora lingüística de diversos grups de música del país i també de grups polítics. També ha fet cursos d’immersió lingüística per a infants i adults.

Des del 2006 es dedica a la subtitulació per a persones amb discapacitat auditiva.

Va començar a estudiar música de petita de la mà del seu pare, i va continuar els estudis al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona en l’especialitat de cant, i a l’Aula de Música Tradicional i Popular de la Generalitat de Catalunya en les especialitats de gralla i tarota. Ha tocat en diverses formacions musicals, com grups de grallers, grups de ministrers i xarangues. També ha col·laborat amb el grup berguedà Brams.

Força, equilibri, valor i seny. L’Anna no entén la vida sense els castells. Va entrar al món casteller amb els Castellers de la Vila de Gràcia a final dels noranta, i és membre fundadora dels Castellers de Berga, apareguts el 2012. Ha realitzat diversos treballs d’investigació del fet casteller i d’altres àmbits de la cultura tradicional catalana, des del punt de vista històric i musicològic.